Agro Supply

demo blog

2 min read published on 21 September 2022
Luke van Dommelen

“Toen ik destijds de vacature las voor mijn eigen functie, dacht ik dat deze niet bij mij paste. Ik dacht ook dat Vencomatic Group een klein MKB-bedrijf was met weinig uitdaging op IT-gebied, maar de werkelijkheid is heel anders: we zijn groot, erg internationaal en ontwikkelen snel.”

Luke van Dommelen is IT System Engineer bij Vencomatic Group, hij is op zoek naar een collega die hetzelfde werk gaat doen: “In deze functie is zelfstandigheid heel belangrijk: zelf projecten draaien, zelf oplossingen bedenken. We zoeken dus echt een ervaren collega. Maar je kunt natuurlijk altijd sparren met de andere twee IT System Engineers, Erik en ik. En de rest van de afdeling IT.”

Klik hier om de vacature te bekijken

Dus je was positief verrast over je baan en je werkgever?

“Ik dacht dat Vencomatic een doorsnee bedrijf was met een paar servertjes, maar ze zijn complex en werken wereldwijd. We bewegen alles naar de cloud, je bent dus weinig met oude hardware en software bezig. Dat ontdekte ik pas toen ik op gesprek kwam, er zijn hele interessante uitdagingen en erg verschillende projecten: van grote Azure-projecten tot het inrichten van kleine netwerkjes bij zusterbedrijven. Wat voor een IT’er ook wel positief is, is dat het netwerk up-to-date is: geen XP, Windows 7 of Windows 2008 Server.”

“We verwachten een HBO werk- en denkniveau, maar diploma’s zijn ondergeschikt aan werkervaring dus MBO kan ook voldoen. Als je maar zelfstandig projecten kunt uitvoeren, variërend van het vervangen van de switches van de wifi tot multifactor-authenticatie. In Azure zijn we continu aan het doorontwikkelen, en er komt een migratie naar SharePoint aan.”

“We zijn als IT met ongeveer 10 mensen, inclusief onze Manager Joris. Hij doet zijn werk goed: rustig en altijd een luisterend oor. Iemand die ook de techniek wil begrijpen, ook al weet hij natuurlijk niet van alles de details. Hij kan goed sturing aan de afdeling geven en doet ook echt iets met je suggesties. Hij overziet alles goed en zorgt dat je het niet te druk krijgt.”

Wat vind je leuk aan je werk als IT System Engineer?

“De nieuwe technieken spreken me erg aan, alle nieuwe features. Maar ook de afwisseling vind ik belangrijk, dat je niet te veel herhalende werkzaamheden hebt. Er moet ontwikkeling in je werk zitten: als ik een terugkerend probleem zie, dat er ook geld en tijd wordt vrijgemaakt om het op te lossen.”

“Ook in onze producten zit steeds meer IT, maar dat regelt de R&D afdeling. We hebben 600+ werkplekken en 100+ servers wereldwijd, binnen nu en 5 jaar verwachten we dat 80% in de cloud zitten. Wij regelen dat, we moeten dus niet alleen naar nieuwe systemen maar ook zorgen dat het huidige systeem blijft draaien. Het gaat om het totaalpakket, dus brede kennis is wel nodig. We gaan graag in gesprek met potentiële kandidaten.”

Ben jij IT technisch onderlegd en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan nu door je CV, met een korte toelichting, te sturen naar jobs@vencomaticgroup.com.

Laat uw bedrijf groeien met
de laagste milieu-impact

Twee dingen waar iedereen van houdt.